Wie is Ima
HOE HET ALLEMAAL BEGON...

Sweet Ima is een initiatief van banketbakker Duffy Fishbain-van Kampen en haar man Eric van Kampen. Duffy komt oorspronkelijk uit Israël en heeft in Parijs voor banketbakker gestudeerd aan Le Cordon Bleu, een internationale kookschool. Daarna is zij naar Nederland gekomen, nadat ze een onverwachte ontmoeting had met haar ‘prins op de omafiets’: Eric!

Ontstaan van Sweet Ima

In Parijs en Nederland heeft Duffy gewerkt in verschillende bakkerijen waar zij veel ervaring heeft opgedaan. In 2010 richt Duffy haar eigen webpatisserie op onder de naam Sweetima.nl. De webpatisserie loopt echter zo goed dat het uitgroeit tot een ‘echte’ patisserie. In november 2012 opent Sweet Ima vervolgens de deuren aan de Langendijk 22 in de gezellige binnenstad van Gorinchem. Duffy staat in de bakkerij en in de winkel. Eric richt zich op de taken ‘achter de schermen’, zoals de administratie.

Lekker en puur

Bij Sweet Ima wordt als eerste aan de smaak gedacht. Het woord ‘Ima’ betekent in het Hebreeuws ‘moeder’, maar voor Duffy betekent het veel meer. “Voor mij is Ima warmte, liefde, geuren, smaken, gezelligheid, creativiteit en heel veel lol. Mijn uitgangspunt is dat een taart, koekje of hapje vooral lekker en puur moet zijn,” aldus Duffy.

Alles zelfgemaakt

Omdat de smaak het belangrijkst is, wordt bij Sweet Ima alleen met verse ingrediënten gewerkt. “Alle patisserieproducten maken wij helemaal zelf: van het beslag tot de vulling en de decoraties. We zijn altijd op zoek naar nieuwe recepten, smaken en ideeën. Smaak staat bij ons dus op de eerste plaats, maar onze lekkernijen moeten er ook aantrekkelijk uitzien. Daarom vinden we het opmaken van de taart of de presentatie van bijvoorbeeld een high tea heel belangrijk,” geeft Duffy aan.

Geluk is…

“Bakken is niet alleen mijn passie en hobby, het is een deel van mij. Als ik iemand blij kan maken met één stukje taart, dan ben ik heel gelukkig!”, laat Duffy enthousiast weten.

lunch

EXPLORE

EXPLORE

Sweet Ima Patisserie & Catering

Langendijk 22, 4201 CH Gorinchem

We zijn elke dag open ban 7:00 tot 17:00 op koopzondag 11:00 tot 17:00
Bestellen?

Contact ons